Investiții în derulare

Data publicării: 26 octombrie 2015

stire

Investiții în derulare

     În această perioadă sunt în derulare mai multe lucrări în comuna noastră. O parte din ele sunt finanțate din fonduri obținute de comunitatea noastră ca urmare a unor aplicații (granturi) care au avut succes, o altă parte ale acestor lucrări sunt finanțate din resurse proprii.
     În cadrul programului LEADER am aplicat cu succes cu șase proiecte, cinci din acestea au fost deja încheiate sau vor fi definitivate în acest an.
     Aceste proiecte sunt: vopsirea interioară și exterioară a clădirii primăriei, reînnoirea ușilor și  ferestrelor, reclădirea grădiniței din Ineu, achiziționarea uneltelor necesare pentru grupul de pompieri voluntari, construirea unui trotuar în jurul primăriei, ultimul proiect fiind construirea unei cabane la Băile Madicsa.
     Aceste proiecte sunt de anvergură mai mică în raport cu proiectul de renovare generală a casei de cultură din Ineu. În vederea derulării acestui proiect am aplicat pentru fonduri la Compania Națională de Investiții. Lucrările care au costat în total mai mult de 1,3 milioane de lei au fost finanțate și executate de această companie.
În afară de fondurile obținute din aplicații, am derulat proiecte și din resurse proprii. Lucrările de reînnoire a parcului și amenajarea unor parcuri noi au fost finalizate de către constructor în luna octombrie.
      Este încă în derulare reînnoirea a două drumuri comunale, pentru care am obținut finanțare din partea Consiliului județean. Este vorba de drumul care duce la Băile Madicsa (DC 83) și de strada Alsó vasút (DC 84). O parte din primul drum va fi asfaltat și pe porțiunea respectivă vor fi amenajate și șanțuri. În cazul drumului DC 84 vom schimba unde este necesar o parte din stratul de asfalt, întărind baza drumului.
      Având în vedere cele prezentate mai sus, putem concluziona, că anul 2015 a fost un an cu rezultate bune. Ne dorim ca și în viitor să avem astfel de rezultate.

Înapoi