Patinoarul din Ciucul de Sus

Data publicării: 16 octombrie 2015

stire

     Primul patinoar artificial dintr-o comună din România a fost construit la Cârța. Acest obiectiv deschide noi posibilități pentru toată regiunea Ciucului de Sus, atât în ceea ce privește posibilitățile de recreere, cât și cele de practicarea sporturilor, în deosebi a hocheiului pe gheață.
     Conform planului de funcționare, obiectivul va fi finanțat de către consiliile locale din zona Ciucului de Sus, prin Asociația Consiliilor Locale pentru Dezvoltarea Hocheiului pe Gheață. Copii din zona Ciucului de Sus pot practica aici deja ”short track”, patinajul artistic sau hocheiul pe gheață. Înainte de masă patinoarul poate fi folosit de copii din școlile din zonele învecinte.
Din punct de vedere funcțional, acest patinoar este cel mai bun din țară și poate răspunde oricărei cerințe – declară  Attila Ferenc Nagy, managerul obiectivului sportiv.
    Acest obiectiv din Cârța, precum și evenimentele care se desfășoară aici prezintă un pronunțat caracter de întărire a spiritului sănătos de comunitate, a mândriei de a aparține comunității noastre. Putem spune deci, că ceea ce se desfășoară aici este mult mai mult decât o simplă activitate sportivă.

 

Înapoi