Locuitorii din Miercurea Ciuc pot să-şi plătească online taxele şi impozitele locale

Data publicării: 11 iulie 2016

stire

Locuitorii din Miercurea Ciuc pot să-şi plătească online taxele şi impozitele locale, după ce Primăria municipiului s-a conectat la Sistemul Naţional de Plăţi Electronice Online. Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a precizat că serviciul este unul gratuit pentru contribuabili, comisionul fiind suportat de primărie, şi şi-a exprimat speranţa că până la data limită de plată a impozitelor cât mai mulţi locuitori vor profita de această facilitate.

Csiszer Andras, informatician în cadrul Primăriei, a explicat că municipalitatea a demarat această procedură încă de anul trecut, a fost corelată baza locală de date cu Sistemul Naţional de Plăţi Electronice Online de pe site-ul ghişeu.ro şi în prezent, în urma testelor efectuate, se poate spune că sistemul este unul funcţional.

Potrivit sursei citate, deja există 110 utilizatori înregistraţi din Miercurea Ciuc, fiind efectuate 96 de plăţi online, în valoare de 4.359 de lei. Plăţile se pot efectua atât fără autentificare, cât şi cu autentificare, pe baza unui user şi a unei parole obţinute fie prin completarea unui formular la sediul Primăriei, fie prin crearea unui cont pe site-ul ghişeu.ro. Csiszer Andras a subliniat că singura limită este aceea că multe bănci nu folosesc sistem de criptare 3D-Secure şi clienţii acestora nu vor putea, deocamdată, plăti taxele online.

El a mai spus că în judeţul Harghita foarte multe comune sunt conectate la Sistemul Naţional de Plăţi Electronice Online, graţie unui proiect cu finanţare europeană derulat de Consiliul Judeţean, dar majoritatea oferă doar plată cu autentificare.

Viceprimarul municipiului, Fuleki Zoltan, a punctat faptul că sistemul este foarte avantajos întrucât plata se poate efectua la orice oră şi este extrem de folositor celor care sunt plecaţi din oraş şi au proprietăţi pentru care trebuie să plătească impozite. "Avantajul este că aici nu trebuie să stai la coadă, poţi plăti seara, noaptea sau în week-end şi nu trebuie să ceri învoire de la şef pentru că numai înainte de masă te poţi duce la ghişeu. Acum cetăţeanul poate face diferenţa- dacă doreşte să folosească această posibilitate de plată a taxelor online, se înregistrează, dacă nu, vine şi stă la rând. Şi este un lucru foarte bun şi pentru cei care nu locuiesc în Miercurea Ciuc, au proprietăţi aici, dar sunt în străinătate sau în alte zone din ţară şi nu trebuie să se deplaseze până aici pentru a plăti taxele şi impozitele", a conchis viceprimarul Fuleki Zoltan. Implementarea acestui sistem de plată online a impozitelor şi taxelor a costat bugetul local 65.000 lei. AGERPRES

Sursă: administratie.ro

Înapoi