Salutare primar

Prin intermediul acestei pagini dorim să vă  furnizăm o privire de ansamblu asupra autorităților locale ale comunei Sâncrăieni: administrație publica locală, primărie, consiliul local, servicii publice locale, unități de învățământ, de cultura, etc.

Credem că informațiile cuprinse in acest site sunt de folos atât nouă, celor care locuim in comuna Sâncrăieni - pentru că putem găsi rapid informațiile de interes public necesare -, cât și vizitatorilor comunei noastre, care pot găsi aici majoritatea informațiilor de care au nevoie: informații despre comună, istoricul comunei, monumentele, cultură, tradițiile, turismul, locuri de agrement și recreere, rezervații naturale etc.

Dorim ca acest material să fie un pas pentru promovarea comunei Sâncrăieni în rândul celor care ne vizitează comuna, un mic ghid, în care oricine poate găsi cele mai importante date de contact sau informații utile.

Cu respect
 Primar – Székely Ernő

Citeşte mai departe

Prezentare localitate

Comuna Sâncrăieni se află în județul Harghita, în partea de nord a depresiunii Ciucului de Jos, la 8 km de Miercurea Ciuc. Localitatea se întinde între munții Harghitei și Munții Ciucului, pe ambele maluri ale râului Olt. Datorită peisajului pitoresc ce o înconjoară comuna noastră este vestită pentru frumusețile ei naturale.

Numele și-a primit de la sfântul rege „Szent István" (Sfântul Ștefan). Comuna este împărțită în zecimi, care își păstrează denumirile din vremurile de demult. Comuna a fost locuită cu mult înainte de a primi numele actual, aici regăsindu-se un patrimoniu foarte bogat de antichități. În cariera de piatră a comunei cu ocazia unor pușcări din 1953 au găsit o comoară de argint alcătuită din 18 diferite piese dotată din sec. II. Î.H. care demonstrează că pe dealul de lângă râul Olt în epoca fierului trăia un trib foarte dezvoltat. Această comoară se găsește la Muzeul Național de Istorie al României din București.

Citeşte mai departe

Program de lucru

  • Luni
  • Marți
  • Miercuri
  • Joi
  • Vineri
  • 8:00 - 16:00
  • 8:00 - 16:00
  • 8:00 - 16:00
  • 8:00 - 16:00
  • 8:00 - 16:00

Contact

Ştiri

Informaţii legislative

EVENIMENTE

Prezentare Proiect

Denumire proiect: "Implementarea unui sistem informatic destinat gestiunii registrului agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementare a soluțiilor software în județul Harghita". Cod SMIS-CSNR 48427

Perioada de implementare: 2015.05.18 - 2015.11.07

Valoare aprobată proiect: 6.686.086,22 RON + TVA

Obiectiv general proiect: dezvoltarea serviciilor de e-administraţie atât pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, cât şi pentru administraţia publică la nivelul judeţului Harghita. Pentru atingerea acestui obiectiv au fost implementate la cele 15 unităţi administrativ-teritoriale partenere soluţii informatice integrate, care să permită urmărirea activităţilor specifice: financiar-contabile, bugetare, resurse umane, impozite şi taxe, un sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv vizează modernizarea infrastructurii TIC a 15 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Harghita.

Furnizor: S.C. Combridge S.R.L - Sfântu Gheorghe


Citește mai departe

Finanțatori

steag UE
guvern
instrumente
previous next

Parteneri

Consiliul Județean Harghita

Cârța

Ciumani

Cristuru Secuiesc

Ditrău

Frumoasa